film kennismakingsweekend

Nog nooit iets met film gedaan, maar altijd al nieuwsgierig geweest hoe je nou een verhaal in beeldtaal vertelt, hoe je een camera (al was het maar je telefoon) goed bedient en hoe je monteert?
Dan is het Film Kennismakingsweekend iets voor jou. Je leert basis cameravoering met alle informatie over frames, shots, scenes, kaders, camerabewegingen en camerastandpunten. Storyboards en scripts zijn zo dadelijk geen geheim meer voor jou. Ook leer je basis montage skills waardoor je zelfstandig een film in elkaar kan zetten met Adobe Premiere.

Start cursus: meerdere malen per jaar, op aanvraag
Lengte cursus: 2 dagen
Lesdagen: zaterdag & zondag van 10-17 uur
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 15
Niveau: beginner
Lesgeld: Betaling vooraf

(meer info onder de foto)

Apparatuur: camera, geluid en montage
Voor deze opleiding hoef je niet per se een camera- of geluidsapparatuur te hebben.
Een laptop voor montage wordt wel aangeraden. Omdat de montagesoftware vrij zwaar is voor een computer wordt een Apple of PC aangeraden met minimaal een Intel Core i7 processor en 8 GB werkgeheugen.
Je kan tijdens het kennismakingsweekend gratis gebruik maken van Adobe Premiere, en mocht je geïnteresseerd zijn verder te gaan met premiere, dan kan je als Docuprof student 60% onderwijs korting krijgt op de montage software.

Hoe het Film Kennismakingsweekend zich onderscheidt van de andere docuprof opleidingen:
– De deelnemers aan deze opleiding zijn beginner, hierna zou je kunnen doorstromen naar het Film project. Je zou ook de summerschool kunnen doen, hierin wordt de basis ook helemaal meegenomen. 
– De opleiding bestaat, net als het Film Project en de Summerschool uit hands-on opdrachten: je gaat dus direct aan de slag en je leert al doende. Bij de documentaire & Camjo vervolg opleidingen heb je ook veel theorie en film analyse.
– Het Film Kennismakingsweekend is net als de Summerschool en de Camjo & Documentaire vervolg opleidingen een afgeronde cursus met een eindproduct. De film Project opleiding is een doorlopende opleiding met meerdere eindproducten. 
– Je werkt bij Het Film Kennismakingsweekend met lesopdrachten. Dit is anders dan bij de Camjo & Documentaire vervolg opleidingen, waar je zelf het onderwerp bedenkt waarover je je film maakt. Bij het Film Project werk je met een echte opdrachtgever.
– Bij het Film Kennismakingsweekend werk je, net als bij de Summerschool en het Film Project in team verband. Bij de Camjo & Documentaire vervolg opleidingen werk je in een individueel traject, waar je zelf je reproductie, productie en postproductie doet.
– Bij Het Film Kennismakingsweekend leer je net als bij de Summerschool de basis van filmmaken en monteren. Bij de Sumerschool ga je hier dan al verder op in en maak je een eerste film voor een opdrachtgever. Bij het Filmproject, de Camjo & Documentaire opleiding leer je zowel concept, scriptschrijven, productie, filmen en monteren.