Film project

In film project werk je in team verband aan opdrachten van echte opdrachtgevers zodat je al filmend een portfolio opbouwt. Je raakt bekend met het gehele filmproces van concept en research, regie, filmen, geluid en licht tot montage. 
Deze opleiding is voor mensen die nog weinig ervaring of alleen ervaring met een onderdeel van het filmproces hebben. Ook als je al wat verder bent, en iemand bent die het liefst aan de slag gaat en echt meters wil maken, dan is deze cursus wat voor jou.

Samenvatting info
Start cursus: instappen is op ieder moment mogelijk.
Lengte cursus: het gehele jaar door m.u.v. de vakanties, je schrijft je steeds in per blok van 3 opdrachten (30 lessen) 
Lesdagen: wekelijks op de vrijdag of zaterdag tussen 10 – 17 uur
Deelnemers: minimaal 8, maximaal 20
Niveau: beginner en al wat gevorderd.
Lesgeld: Betaling per blok van 30 lessen

(meer info onder de foto)

De opleiding

We werken in deze opleiding met opdrachtgevers uit de praktijk. Zo doet de locale televisie een oproep voor portretten van participanten van de Special Olympics, een non profit organisatie zou graag een campagnefilm tegen huiselijk geweld willen en een aanstormende band hoopt op een videoclip. Je mag ook een onderneming aandragen die een bedrijfsfilm wil laten maken.

In het Film Project werk je in groepsverband, zo werken we immers ook in de professionele wereld. Filmen is samenwerken, daarom leer je alle functies op de set. Op basis van ervaring en je behoefte aan persoonlijke uitdaging worden de functies per project verdeeld.
Gedurende 9 weken werk je aan je opdracht en wordt je begeleid door je docent. De lessen zijn hands-on: alles dat je leert, pas je direct in praktijk toe.
Je leert alles over hoe je in het pre productie proces een briefing met een opdrachtgever doet, een concept verzint, een script schrijft, storyboards maakt en alle productie documenten verzorgt.
In het productie proces leer je alles over beeld, geluid en licht en ga je filmen. 
In het post productie proces leer je alles over monteren met Adobe Premiere en de oplevering van een film.
In de tiende week is er een premiere met bubbels en popcorn. Je opdrachtgever komt en je kan gasten uitnodigen. Samen analyseren we de films. Van feedback leer je immers nog het meest!

En na de premiere begin je de volgende les weer met een nieuwe filmopdracht. Op deze manier kan je steeds toepassen wat je geleerd hebt. Door steeds de cyclus van preproductie, productie en post productie te doorlopen leer je de verbanden zien: Je verzint betere ideeën als je geleerd hebt hoe je ze kan verfilmen en je filmt beter als je weet hoe je de beelden monteert.

Als je merkt dat je extra begeleiding nodig hebt, kan je net als bij de andere opleidingen, altijd één op één Coaching aanvragen.

Apparatuur: camera, geluid en montage
Voor deze opleiding hoef je niet per se een camera- of geluidsapparatuur te hebben.
Een laptop voor montage wordt wel aangeraden. Omdat de montagesoftware vrij zwaar is voor een computer wordt een Apple of PC aangeraden met minimaal een Intel Core i7 processor en 8 GB werkgeheugen.
De opleiding is geaccrediteerd bij Adobe waardoor je als student 60% onderwijs korting krijgt op de montage software Adobe Premiere.
Echter, voor een computer geldt hetzelfde als voor een camera & geluid: het is niet per se noodzakelijk vanaf het begin van de cursus. Bovenden werk je in groepen, en is er eigenlijk altijd wel iemand in je groep die wel een camera, microfoons of computer heeft. Wanneer je aan de draaidagen van je project toekomt en je groep heeft niet de juiste apparatuur, dan kan je eenmalig camera- en geluidsapparatuur huren zoals ook heel gebruikelijk is in de film- en televisiewereld. Tijdens de les wordt hier verder op ingegaan.

(meer info onder de foto)

Hoe de Film Project opleiding zich verhoudt tot de andere docuprof opleidingen:
– De deelnemers aan de Film Project opleiding zijn net als bij de documentaire cursus al ervaren, waardoor het niveau hoger ligt dan bij Filmproject, de Summerschool of het Film Kennismakingsweekend.
– De opleiding bestaat, net als de documentaire opleiding voor de helft uit theorie & filmanalyse en de andere helft hands-on opdrachten. De allround Filmmaker opleiding bestaat bijna volledig uit hands-on opdrachten, waardoor je vanuit de praktijk leert.
– De Camjo opleiding, net als de Documentaire opleiding, is een afgeronde cursus met één eindproduct. Bij de Allround Filmmaker opleiding is een doorlopende opleiding met meerdere eindproducten. 
– Je verzint bij de Camjo opleiding, net als bij de Documentaire opleiding, zelf het onderwerp waarover je je film maakt. Bij de Allround filmer opleiding werk je met een opdrachtgever.
– De Camjo cursus is een individueel traject, je doet zelf je reproductie, productie en postproductie.
– Net als bij de Camjo & Documentaire vervolg opleidingen leer je bij Film Project zowel concept, script schrijven, productie, filmen en monteren. Al ga je er bij de vervolgopleidingen wel veel dieper op in.
– ALs je merkt dat je extra begeleiding nodig hebt, kan je net als bij de andere opleidingen, altijd één op één Coaching aanvragen.